Jeugdwerking

Jeugdbeleidsplan

Als men op een ochtend wakker wordt en een nacht heeft wakkergelegen over de toekomst van een club, is er geen andere mogelijkheid meer dan de handen uit de mouwen te steken. Toen de club zijn ontstaan had in de jaren zeventig van de twintigste eeuw, werd er een belofte gedaan om de jeugd van Zaventem en omstreken een stek aan te bieden om op sportief en sociaal vlak, binnen een veilige accommodatie, een balsport uit te oefenen.
Door het doel van de fysieke fitheid van jongeren en volwassenen in het algemeen en het volleybal in het bijzonder te promoten, door jongeren en volwassen de kans te geven om volleybal te beoefenen in clubverband, zowel competitief als recreatief en met de nodige deskundige omkadering qua organisatie en sportieve begeleiding, werd de nood aan een jeugdbeleidsplan duidelijk. In 2015 besloot VC ZAVATH om van zijn jeugdwerking één van de pijlers van de vereniging te maken en in de loop van dat jaar werd een duidelijke visie op die jeugdwerking ontwikkeld.

Die visie zal door de jaren verder worden uitgewerkt in dit jeugdbeleidsplan. Het vertrekt vanuit het globale beleid van de club en beschrijft de visie, de beleidslijnen en de doelstellingen van de jeugdwerking binnen de club. Het is een middel om de jeugdwerking te evalueren en het biedt met name aan spelers, speelsters, ouders, bestuursleden, kandidaat-bestuursleden, trainer, trainsters, kandidaat-trainers en –trainsters en vrijwilligers een duidelijk beeld van de werking, de structuur en de ambities van de club, en van de afspraken die de club wenst te maken met alle betrokkenen. Het is in al zijn facetten schatplichtig aan de beleidsplannen van andere sportclubs en aan de diverse bronnen die werden geraadpleegd op het internet, en zal de hoop koesteren om op zijn beurt een bron van informatie te mogen zijn.

Dit werkinstrument vormt een basis en moet constant in beweging blijven op zoek naar verbetering van kwaliteit van de jeugdwerking in het algemeen en de ontplooiing van elke individuele speler en speelster in het bijzonder. Daarom is dit nooit een definitieve versie en is de eerste doelstelling voor elk nieuw seizoen het evalueren, aanpassen en corrigeren van dit jeugdbeleidsplan. Wens je ons volledige beleid even rustig doornemen, neem dan contact op met onze jeugdcoördinator.

Heeft u bijkomende vragen aarzel dan niet om ons te contacteren via de contactpagina

Bekijk zeker eens onderstaande powerpoint voor extra informatie.